Prorenata fortsätter sin tillväxtresa. Nu har vi vunnit en upphandling och får Stockholms stad som kund med vårt systemstöd inom området elevhälsa.

Stockholms stad upphandlade ett systemstöd för samtliga yrkesgrupper inom Stockholms stads elevhälsa. Systemet ska förenkla samarbetet mellan olika professionerna i stadens elevhälsoteam. Det ska också vara ett stöd för rektorers uppföljning av elevhälsoärenden och säkerställa en effektiv och rättssäker dokumenthantering. Prorenatas anbud ansågs som det mest fördelaktiga då både pris och kvalitet vägdes samman. Ordervärdet uppskattas till 20 miljonerkronor under avtalsperioden.

— För mig som grundare är det mycket glädjande att Sveriges största kommun har valt att anlita Prorenata som leverantör av stadens elevhälsosystem. Särskilt glädjande är det att vi fick så höga poäng i utvärderingen när det gäller användarvänlighet, säger Jens Alm som är företagets VD.

Prorenata grundades 2010 av Jens Alm som jobbade som skolläkare i Löddeköpinge i Skåne. De verktyg som då fanns var dyra och svåranvända och upplevdes mest som ett hinder i verksamheten. Ur denna frustration startade Jens Prorenata. I samarbete med läkare, sjuksköterskor, designers och programmerare togs ett nytt system fram med fokus på enkelhet och funktionalitet. Och den visionen lever vidare när företaget utvecklas.

Prorenata har sedan tidigare samarbete med ett 70-tal kommuner och ca 300 privata friskolor.
— Våra kunder uppskattar användarvänligheten och enkelheten i våra system. Det tror jag är förklaringen till att vi växer och tar marknadsandelar. Att vi vann upphandlingen och fick Stockholms stad som kund bekräftar denna bild, säger Jens Alm.

Läs pressmeddelandet (PDF)

Om Prorenata

Prorenata är ett företag verksamt inom Medtech. Företaget grundades 2010 av läkaren Jens Alm som i sitt arbete tyckte det saknades system som var enkla och användarvänliga. Företaget grundades med utgångspunkt från verkliga behov inom elevhälsan och hälso- och sjukvården.

Prorenata har idag 30 anställda och utsågs 2019 till Gasellföretag av Dagens Industri. Under perioden 2016 – 2020 har företaget femdubblat omsättningen.

Över 30 000 användare nyttjar idag Prorenatas system. Cirka 70 kommuner är kunder som täcker drygt 40 procent av Sveriges befolkning. Över 300 friskolor använder också Prorenatas system.

    Kontakta oss

    För supportärenden hänvisar vi till Supporten (kräver inlogg) eller telefon 010-330 06 70.

    * Obligatoriskt fält

    Vi bjuder på kaka! Kakorna kommer bland annat från Cloudflare, en tjänst som hjälper sidan ladda snabbare. Du kan läsa mer om hur vi använder kakor i vår Intigritetspolicy