Inom elevhälsan är journalöverföringar ett uttalat problem som vi har lagt mycket energi på att försöka lösa. Elevhälsosystemen som finns på marknaden pratar inte med varandra, specifikt går det inte att skicka journaler mellan våra system. Det resulterar i mycket extraarbete för skolsköterskor med utskrift, skickande och inscanning, sämre överskådlighet i journalen och minskad patientsäkerhet.

Prorenata Nav logotyp

Därför har vi beslutat att ta fram Prorenata Nav, en säker plattform som systemleverantörer inom elevhälsan kan ansluta sig till där de kan överföra journaler och annan säker data. Prorenata Nav kommer att vara gratis att använda, både för andra systemleverantörer och slutanvändaren. Vi kommer att stå för utveckling och drift och även kostnadsfritt hjälpa andra leverantörer med anslutningshjälp. Prorenata Nav kommer under 2020 och du kan läsa mer på https://www.prorenata.se/prorenata-nav/.

Med Prorenata Nav vill vi göra det möjligt för alla som arbetar inom elevhälsan i Sverige att säkert och kostnadsfritt kunna överföra journaler digitalt till varandra, på samma sätt som våra användare har kunnat göra till varandra i flera år.

Vi anser att journalöverföringar är en självklar del av basfunktionerna i ett modernt journalsystem. Om du håller med och använder ett annat system än Prorenata Journal idag, diskutera gärna Prorenata Nav med din systemleverantör. Fråga hur de ställer sig till att kostnadsfritt kunna överföra digitala journaler inom elevhälsan och be dem kontakta oss!

Säkert

Prorenata Nav bygger på samma teknik som Prorenata Journal. Det betyder att det är CE-märkt, krypterat, lagrat i Sverige och följer säkerhetsstandarder som ISO-27000 med flera.

Enkelt

Prorenata Nav kommer med ett enkelt, väldokumenterat API för leverantörer att ansluta sig till med kodexempel och testmiljö.

Kostnadsfritt

Prorenata Nav tillhandahålls kostnadsfritt för alla leverantörer. Syftet är att undanröja hinder för säkra journalöverföringar, såväl tekniskt som ekonomiskt.

    Kontakta oss

    För supportärenden hänvisar vi till Supporten (kräver inlogg) eller telefon 010-330 06 70.

    * Obligatoriskt fält

    Vi bjuder på kaka! Kakorna kommer bland annat från Cloudflare, en tjänst som hjälper sidan ladda snabbare. Du kan läsa mer om hur vi använder kakor i vår Intigritetspolicy