I förra veckan anordnade vi Prorenatas första digitala nätverksträff! Vilken hit! Hela 170 deltagare var med och tog del av träffen på temat: Prorenata – Här, nu och framåt.

Prorenatas grundare och VD Jens Alm berättade om Prorenata och juridiken; GDPR, Cloud Act och Schrems II och varför vi under de sista två åren arbetat intensivt med att flytta all data till Sverige, ersätt samtliga amerikanska molntjänster samt byggt ett eget supportsystem.

Deltagarna fick också en förhandsvisning av Prorenatas nya supportsystem och användarmanual som vi planerar att släppa i maj.

En stor och efterlängtad nyhet presenterades; journalöverföringar mellan PMO och Prorenata Journal! Det pågår ett samarbete och målet är att det under nästa läsår ska gå att föra över journaler i båda riktningarna. Detaljer återstår att lösa men principerna är klara.

Prorenatas produktchef Alfred Beckman fortsatte därefter med att berätta om hur produktutvecklingen på Prorenata fungerar och hur produktägare, administratörer och användare kan vara med och påverka Prorenata Journals framtida utformning. Alfred slog även ett slag för Prorenata Forum och gruppen Labb och uppmuntrade alla att gå med för att hålla sig uppdaterad kring Prorenatas utveckling och lämna värdefull feedback till utvecklingsteamet.

Visning av funktioner

Efter en kort paus fortsatte nätverksträffen med att Alfred och produktägare Sofia Wallace demonstrerade några olika funktioner och hur ett antal organisationer valt att använda dem, exempelvis hur funktionsbrevlådan kan användas för att inhämta anmälningar om kränkande behandling eller samtycke för vaccinationer. Tack till bland annat Umeå och Botkyrka som stod modell.

Sofia visade även hur man kan använda ärendebegränsning för att styra åtkomst till ärenden för exempelvis pedagoger eller andra roller som ska ha begränsad åtkomst till dokumentation i Prorenata Journal.

Slutligen visade Jens Prorenatas nya gallringsmodul och en kommande funktion som går under arbetsnamnet Smarta checklistor.

”Detta är ju fantastiskt!”

Vi vill gärna passa på att dela med oss av några av deltagarnas kommentarer:

”Bravo!”
”Detta är ju fantastiskt!”
”JIPPIE!!”
”Så himla bra!!!”
”Rena julafton!”

Vill du veta vad det var deltagarna kommenterade, ta del av presentationerna och demonstrationerna eller kanske se dem igen? Du hittar dem på Prorenata Forum i tråden Nätverksträffen 2021. Här finns också svar på de frågor som ställdes under nätverksträffen och en möjlighet att fortsätta diskussionerna. Man behöver vara medlem för att komma åt forumet. Är du ännu inte medlem kan du kontakta supporten eller din kundansvarig så bjuder de in dig.

Välkommen!

Tack till alla er som var med och lyssnade, kommenterade och ställde frågor på Nätverksträffen 2021!

    Kontakta oss

    För supportärenden hänvisar vi till Supporten (kräver inlogg) eller telefon 010-330 06 70.

    * Obligatoriskt fält

    Vi bjuder på kaka! Kakorna kommer bland annat från Cloudflare, en tjänst som hjälper sidan ladda snabbare. Du kan läsa mer om hur vi använder kakor i vår Intigritetspolicy